Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Essilor Magyarország > HÍREK > Az Essilor felvásárolja a Transitions Optical-t
Az Essilor felvásárolja a Transitions Optical-t
Az Essilor felvásárolja a világvezető fényre sötétedő szemüveglencse gyártót, a Transitions Optical-t
Az Essilor International bejelentette, hogy megállapodást írt alá a PPG-vel a Transitions Optical-ban lévő 51%-os tulajdonrésze megvásárlásáról. A Transitions Optical világvezető a fényre sötétedő szemüveglencse gyártásban. A tranzakciót követően az Essilor 100%-ban tulajdonosa lesz a Transitions Optical-nak. A tranzakció magában foglalja az Intercast megvásárlását is, mely az egyik vezető napszemüveglencse gyártó.

Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az Essilor növekedési stratégiájához, melyet az optikai iparág minden szegmensében, valamint a közepesen fejlett és a gyorsan növekvő piacokon is megjelenő erős innovációs készség jellemez. Hozzájárul továbbá az Essilor küldetésének megvalósításához, hogy a Föld 4,2 milliárd lakosának elhozza a tökéletes látást, köztük annak a 2,5 milliárdnak is, akik jelenleg nem részesülnek megfelelő korrekcióban.
Az Essilor társtulajdonosként hozta létre a Transitions Optical-t 1990-ben és jelenleg 49%-os részesedéssel rendelkezik a cégben. A Transitions Optical világvezető a fényre sötétedő szemüveglencsék gyártásában. Vezető márkája, a Transitions® egyike a legismertebb optikai márkaneveknek a Varilux® és a Crizal® mellett.

A fényre sötétedő lencsék piaca óriási lehetőségeket rejt: kétszer olyan gyorsan növekszik, mint az optikai piac és átlagos penetrációja a világon csak 10% (darabszám tekintetében). Ma a Transitions Optical rendelkezik a legnagyobb K+F tapasztalattal a fényre sötétedő lencsékkel kapcsolatban és legújabb innovációi, mint például az új generációs Transitions® Signature™ VII, további jelentős lépések az Essilor Csoport és a világ professzionális optikusai számára egyaránt, melyek lehetővé teszik a fényre sötétedő lencsék eladásainak további növelését.
Ezzel a tranzakcióval lehetővé válik a Transitions Optical és az Essilor számára, hogy együttes erővel lépjenek fel és gyorsítsák a fényre sötétedő piac fejlődését, elsősorban  Észak-Amerikán kívül. Ezenkívül az Essilor számára mostantól több lehetőség nyílik arra, hogy tovább fejlessze ezeket a lencséket, valamint, hogy minden egyes piaci szegmens számára a megfelelő fényre sötétedő ajánlatot dolgozza ki.
Az Intercast felvásárlása megerősíti az Essilor pozícióját a napszemüveg piacon, mely egy újabb gyorsan növekvő piaci szegmens.

A tranzakció hatósági jóváhagyásra vár, lezárása 2014 első félévében várható. A vállalat addig is a megszokottak szerint végzi tevékenységét.

$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS csatornák
Nyomtatás
Nyomtatás
Küldés
Küldés ismerősnek
CsökkentésNövelés
Szöveg méret
Essilor Transitions Optical