Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Essilor Magyarország > HÍREK > Látás Világnapja 2015
Látás Világnapja 2015
 

Essilor 20150924 World Sight Day banner.jpg

A Látás Világnapja 2015 alkalmából a tökéletes látást céljaként kitűző Essilor rendezvénysorozatot indít Magyarországon és a világ minden táján, hogy felhívja a figyelmet az egészséges látás fontosságára.

A nem megfelelő látás a világ egyik legelterjedtebb szemproblémája, amelynek fontosságát meglehetősen alulbecsülik. 4.3 milliárd embert érint a Földön, és ebből 2.5 milliárd ember nem visel semmilyen korrekciós eszközt annak ellenére, hogy manapság egyszerű és megbízható megoldások léteznek a látási rendellenességek korrigálására. Mivel a látásromlás felismerése elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy felvegyük a harcot annak következményeivel, az Essilor világméretű felrázó kampányt indít a Látás Világnapja alkalmából.

Az Essilor Magyarországon is elkötelezett a látásproblémák elleni harcban

Hazánkban jelenleg másfél millió embernek nincs korrigálva a látása vagy nem megfelelő korrekciót visel. Közülük nagy számban vannak azok, akik nincsenek is tudatában annak, hogy szükségük lenne látáskorrekcióra, vagy nem járnak rendszeresen ellenőrzésre, hogy megtudják, milyen a számukra ideális korrekció.

Az Essilor csapatai felemelték zászlóikat

A jeles nap alkalmából az Essilor csapata 40 országban – köztük hazánkban is - szervez olyan rendezvényt, amellyel felhívja a figyelmet a látás rendszeres ellenőrzésének fontosságára. A helyi Essilor csapatok és optikus partnereik szemészeti szűrővizsgálatokat végeznek az utcákon, bevásárlóközpontokban, vasútállomásokon, iskolákban és egyéb közterületeken, számos országban, pl. Indiában, az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztráliában, Thaiföldön és Magyarországon is.

A Látás Világnapja alkalmából az Essilor támogatásával 2015. október 8-án, csütörtökön 10-17 óráig ingyenes szemészeti szűrésen vehetnek részt az érdeklődők a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében a West End City Center Bevásárlóközpont előtti Eiffel téren.

A tavalyi, 2014-es Látás Világnapján, több mint 12 000 szemvizsgálat történt és a közösségi médiakampány közel 300 000 embert ért el.

Szemünk egészsége kihívás

A Vision Impact Institute1 felmérései alapján a nem korrigált fénytörési hibák évente összesen 272 milliárd dollár veszteséget okoznak a dolgozói termelékenységben világszerte. A jó látás nemcsak az ideális életkörülményekhez kulcsfontosságú - a rossz látás a gazdasági és szociális szférára is jelentős hatással van, a fejlett vagy fejlődő országokban egyaránt.

A Látás Világnapjáról

A Látás Világnapját 1998 óta minden évben megrendezi az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy világszerte hangsúlyozza a látásromlás kérdésének fontosságát.1 - visionimpactinstitute.org

 


$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS csatornák
Nyomtatás
Nyomtatás
Küldés
Küldés ismerősnek
CsökkentésNövelés
Szöveg méret