Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Essilor Magyarország > HÍREK > Vision For Life™
Vision For Life™
Az Essilor létrehozta a Vision For Life™ programot  a szemproblémák megszüntetésére

 


(2015. február 3, Charenton-le-Pont - Franciaország) – Az Essilor, a világ vezető optikai vállalata, bejelenti a Vision For Life program létrehozását, amely egy úttörő lépés a cég fő céljának (“Küldetésünk a tökéletes látás”) megvalósításában. A csoport 30 millió eurót áldozott erre a kezdeményezésre, amellyel a legnagyobb globális látásjavító jótékonysági programmá nőtte ki magát a nem korrigált fénytörési problémák elleni küzdelemben.

                                     

A nem korrigált fénytörési hibák a leggyakoribb szemproblémák a világon. Körülbelül 2,5 milliárd ember nem jut hozzá a számára szükséges látáskorrekcióhoz. A látáskárosodás továbbá jelentős szociális és gazdasági következményekkel is jár- ez utóbbi körülbelül 272 milliárd dollárra becsülhető termelékenység veszteséget eredményez a világgazdaságban évente*.

 

A Vision For Life egy komplex jótékonysági program, amely a látás javításával kapcsolatos kezdeményezéseket támogatja, a figyelemfelkeltés, a kapacitásbővítés és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítésének eszközeivel. Így a helyi látásjavító tevékenység fenntartható fejlődése munkahelyeket teremt, hozzájárul a szegénység mérsékléséhez és elősegíti a társadalmi-gazdasági fejlődést az egyének és a közösség számára.

 

“A Vision For Life program elindítása természetes hozadéka a 2013-as Vállalati Küldetés részleg felállításának, és lendületet ad a további erőfeszítéseknek, amelyekkel a tiszta látás lehetőségét szeretnénk eljuttatni mindenkihez, bárhol a világon. Azzal, hogy próbálunk tenni a kielégítetlen látáskorrekciós igények ellen, hosszantartó hatást érhetünk el az egyéni és általános életminőség javításában világszerte.” nyilatkozta Hubert Sagnières, az Essilor International ügyvezető igazgatója.

 

Ezzel az ambícióval összhangban, a Vision For Life különböző közérdekű projekteket fog támogatni. A támogatott projektek a közösségi látásjavító programoktól, amelyeket helyi szervezetekkel, például a helyi Essilor alapítványokkal együttműködésben valósítunk meg, a látásjavító központok és tudásfejlesztő programok létrehozásáig terjednek, azokon a területeken, ahol ezek a lehetőségek nem elérhetők. A program figyelemfelhívó kampányokat is támogat az egészséges látással kapcsolatban.

 

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy részesei lehetünk egy új korszak kezdetének az egészséges látásért való küzdelemben” nyilatkozta Jayanth Bhuvaraghan, az Essilor Vállalati Küldetés részlegének igazgatója. “A Vision for Life egy globális adományozó program, amely majd támogatja, nyomon követi és felméri a legjobb lehetőségeket rejtő projekteket, hogy minél több ember életét tudják segíteni a látásuk javításával.”

 

A Vision For Life program két nonprofit szervezet vezetésével valósul meg, az amerikai Essilor Social Impact Fund (Essilor Társadalmi Hatás Alap) és a francia Essilor Social Impact fonds de dotation (Essilor Társadalmi Hatás Támogatási Alap) összefogásával. A két szervezet irányító testületei döntenek a finanszírozások elosztásáról a projektek között, beruházási kritériumaiknak megfelelően.

 

Az Essilor Csoport régóta áll a látásjavítás szolgálatában, például közérdekű projektek megvalósításával, szemvizsgálatok lebonyolításával és több mint 1 millió szemüveg adományozásával segít a hátrányos helyzetűeknek. Ebből a célból hozta létre az Essilor Vision Foundation-t (EVF) is az Egyesült Államokban 2008-ban, amely ma már Indiában, Kínában, Szingapúrban és Kanadában is működik; és az alapítvány tovább szeretné folytatni adományozó tevékenységének földrajzi terjeszkedését is.

Az Essilor továbbá megalapította a Vision Impact Institute-ot 2013-ban, egy olyan nonprofit szervezetet, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges látás fontosságára, beleértve a nem korrigált fénytörési problémákkal járó szociális és gazdasági következményeket, valamint a látásjavítás életszínvonalat emelő előnyeit.

Az Essilorról

A világ vezető szemüveglencse gyártó vállalataként az Essilor a látás javítását és a szem védelmét szolgáló szemüveglencsék széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza. Küldetése, hogy a világon mindenki számára biztosítsa az egyedi látási igényének legjobban megfelelő szemüveglencsét. Ennek érdekében az Essilor évi 150 millió Eurót költ Kutatás+Fejlesztésre, hogy folyamatosan újabb és hatékonyabb termékeket vezethessen be. Vezető világmárkái: Varilux, Crizal, Xperio és Optifog.

A szemüveglencsék mellett az Essilor optikai felszerelések, berendezések és szolgáltatások fejlesztésével és optikusok felé történő értékesítésével is foglalkozik.

Az Essilor 2013-as konszolidált árbevétele 5 milliárd Euró volt és 55 000 alkalmazottat foglalkoztatott a világ 100 országában. 28 gyártóegységet és több mint 450 receptúra laboratóriumot illetve becsiszolóműhelyt tart fenn világszerte, valamint számos Kutatási+Fejlesztési központot.

További információk: www.essilor.com

Az Essilor részvényeivel kereskednek a NYSE Euronext tőzsdén Párizsban és alkotóeleme az EuroStoxx 50 és CAC 40 részvényindexnek. Kódok és szimbólumok: ISIN: FR0000121667; Reuters: ESSI.PA; Bloomberg: EI:FP.

 

 


* www.visionimpactinstitute.org


$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS csatornák
Nyomtatás
Nyomtatás
Küldés
Küldés ismerősnek
CsökkentésNövelés
Szöveg méret