Nanoptix

Forradalmi újítás a lencsegyártás technológiájában

Képzeljen el egy olyan multifokális szemüveglencsét, amelyet annak érdekében, hogy Ön tökéletesen lássa a világot, tervezése során apró alkotóelemek meghatározásával optimalizálják, kizárólag az Ön adatainak figyelembe vételével. 

Így Ön a szemüveglencse használata közben mentesül minden olyan látványtól, érzéstől, ami alapján elégedetlen lehetne. 

A hintaeffektus a régebbi fejlesztésű multifokális lencsék természetes velejárója volt. A Varilux X az egyetlen olyan multifokális szemüveglencse, amely tökéletesen kiküszöböli ezt a mozgásból eredő, kellemetlen érzést. 

A lencse minden egyes alkotóelemén pixelenként kalkulálják a receptértéket, így a hinta effektus gyakorlatilag minimalizálható, a szemüvegviselő számára pedig egyensúlyt biztosít mozgás közben is

Nanoptix

Synchroneyes

Forradalmi újítás a binokuláris látásban

Gyakori eset, hogy a két szem receptértéke között különbség mérhető, azaz a jobb és a bal oldal más-más dioptriájú lencséket igényel. Agyunk folyamatosan dolgozik azon, hogy a látott képeket feldolgozza, és egyesítse, ezért kiemelten fontos, hogy segítsük ebben a tevékenységben. 

Multifokális lencsék esetén pedig kiemelten fontos, hogy a lehető legszélesebb látóteret tudjuk biztosítani, akár eltérő receptértékek esetén is. 

A Synchroneyes technológia által gyártott szemüveglencsék figyelembe veszik az oldalanként eltérő receptértékeket, és a két lencse kalkulációját szinkronizálják, így biztosítván a legszélesebb látóteret. A tervezés során a kívánt végeredményt tekintjük kiinduló állapotnak, és a kalkuláció során arra törekszünk, hogy ez az eredmény létrejöjjön, ennek megfelelően történik a két lencse kalkulációja.

Ennek eredményeként a két kalkuláció végleges állapotában  maximális nagyságú binokuláris látóteret eredményez, így a szemüvegviselő számára a zavaró torzítások eltűnnek. 

synchroneyes

Xtend technológia

Forradalmi újítás a lencsedesignban

Tapasztalt multifokális szemüveglencse viselők számára nem ismeretlen az a jelenség, hogy a fej emelésével igazítjuk a lencse megfelelő dioptriájú részét a megfelelő szögben. Azonban ezt egész nap végrehajtani meglehetősen fárasztó feladat, nem ritka, hogy nyakunk elfáradhat. 

Az Xtend technológia segítségével sikerült azt véghezvinni, hogy a lencse optimalizációja nem kizárólag egyetlen távolságra történjen, hanem a Nanoptix elemeket 7-es csoportba rendezve, azonos fejtartással kényelmesen láthassuk az előttünk található tárgyakat: a számítógép monitorhoz használt fejtartással képesek leszünk az olvasásra is. 

Így szemüvegünk használata határozottan kényelmesebb lesz, és mindemellett látóterünk szélességére is jótékony hatással lesz. 

xtend

4D Technológia

Forradalmi újítás a személyre szabásban

A 4D technológia segítségével - ami a domináns szem figyelembevételét jelenti- a viselők reakcióideje csökken. 

A domináns kezünkhöz hasonlóan (jobb vagy balkezesek vagyunk) van domináns szemünk is. Az exkluzív 4D technológia ezt a domináns szemet veszi figyelembe a lencsekalkuláció során, ami a szemüvegviselő számára azonnali éles látást és gyorsabb reakcióidőt biztosít mozgás közben is. 

A mindennapi látás során a domináns szemünk vezeti a szemmozgást. 

A szemüvegviselő számára azonnali, korlátlan látásélményt és gyors alkalmazkodást nyújt a különböző távolságok között a multifokális lencse viselése közben is. 

4d technológia

Swim Control Technológia

A Nanoptix-hoz hasonlóan a Swim Control technolgóia is a lencse mikroelemeinket többféle szabadalommal védett kalkulációjából származik. 

Ezek a mikroelemek a lencse addícióját (távoli és olvasó rész dioptriakülönbségét) a bázisgörbülettől függetlenül hozzák létre. Bár a hinta effektus a lencse teljes felületén megjelenhet, általában a perifériás látás során zavarja legjobban a szemüvegviselőket. Ezért a lencsék széleit hasonló pontossággal kalkuláljuk, mint a Nanoptix alkalmazása esetén, míg a lencse többi részét kevésbé kifinomult módszerrel határozzuk meg, ami lényegesen leegyszerűsíti a kalkulációt. 

A szemüvegviselő számára a hinta effektus jelentős mértékű csökkenését jelenti, így hozzájárul a könnyebb megszokáshoz. 

swim control technológia

Digital Surfacing

A szemüveglencsék digitális vezérlésű megmunkálása

Az Essilor a gyártási folyamataiban a legnagyobb pontosságot és a legkiválóbb minőséget követeli meg. 

Gyártástechnológiánk 5x pontosabb, mint a korábbi gyártástechnológiák, miközben azok minden előnyét magában foglalja. Az egyedülálló gyártástechnológia a Varilux X és Varilux E lencsék gyártása során elengedhetetlen. 

Maga az eljárás az Essilor által szabadalmaztatott folyamaton alapszik, és a 3 dimenziós gyártás során a lencse minden egyes pontja folyamatosan ellenőrizve van. 

 

digital surfacing

Ismerje meg termékeinket, amelyek gyártása során felhasználtuk innovációinkat

Eyezen

Eyezen

Lásson Ön is jobban!

Az Essilor Eyezen tökéletes választás távoli szemüvegként, és emellett segíti szemét a közelre fókuszálás közben. A szem a hosszantartó megerőltetés hatására elfárad, azonban az Essilor Eyezen szemüveglencsék segítenek átlendülni ezen az állapoton!

Varilux

Varilux

Lásson Ön is jobban!

A Varilux multifokális szemüveglencse tökéletes és éles képet biztosít olvasáshoz, távolra tekintéshez, és munkatávolságra. A világ elsőszámú szemüveglencse márkája 96%-os elégedettséggel.

Transitions®

Transitions®

Védje meg látását!

Használja ki a Transitions light intelligent technológiát a megerőltetés nélküli látásért. Optimalizálva a szemünkbe jutó fény mennyiségét, a Transitions light intelligent technológia csökkenti a szemfáradtságot.

Crizal felületkezelések

Crizal felületkezelések

Lásson tisztábban és élesebben!

Kérje lencséit Crizal felületvédelemmel! Így látása tökéletesen éles lesz és megvédi lencséit a tiszta látást gátló szennyeződésektől és karcolásoktól.