Nanoptix

Forradalmi újítás a lencsegyártás technológiájában

Képzeljen el egy olyan multifokális szemüveglencsét, amelyet annak érdekében, hogy Ön tökéletesen lássa a világot, tervezése során apró alkotóelemek meghatározásával optimalizálják, kizárólag az Ön adatainak figyelembe vételével. 

Így Ön a szemüveglencse használata közben mentesül minden olyan látványtól, érzéstől, ami alapján elégedetlen lehetne. 

A hintaeffektus a régebbi fejlesztésű multifokális lencsék természetes velejárója volt. A Varilux X az egyetlen olyan multifokális szemüveglencse, amely tökéletesen kiküszöböli ezt a mozgásból eredő, kellemetlen érzést. 

A lencse minden egyes alkotóelemén pixelenként kalkulálják a receptértéket, így a hinta effektus gyakorlatilag minimalizálható, a szemüvegviselő számára pedig egyensúlyt biztosít mozgás közben is

Nanoptix

Synchroneyes

Forradalmi újítás a binokuláris látásban

Gyakori eset, hogy a két szem receptértéke között különbség mérhető, azaz a jobb és a bal oldal más-más dioptriájú lencséket igényel. Agyunk folyamatosan dolgozik azon, hogy a látott képeket feldolgozza, és egyesítse, ezért kiemelten fontos, hogy segítsük ebben a tevékenységben. 

Multifokális lencsék esetén pedig kiemelten fontos, hogy a lehető legszélesebb látóteret tudjuk biztosítani, akár eltérő receptértékek esetén is. 

A Synchroneyes technológia által gyártott szemüveglencsék figyelembe veszik az oldalanként eltérő receptértékeket, és a két lencse kalkulációját szinkronizálják, így biztosítván a legszélesebb látóteret. A tervezés során a kívánt végeredményt tekintjük kiinduló állapotnak, és a kalkuláció során arra törekszünk, hogy ez az eredmény létrejöjjön, ennek megfelelően történik a két lencse kalkulációja.

Ennek eredményeként a két kalkuláció végleges állapotában  maximális nagyságú binokuláris látóteret eredményez, így a szemüvegviselő számára a zavaró torzítások eltűnnek. 

synchroneyes

Xtend technológia

Forradalmi újítás a lencsedesignban

Tapasztalt multifokális szemüveglencse viselők számára nem ismeretlen az a jelenség, hogy a fej emelésével igazítjuk a lencse megfelelő dioptriájú részét a megfelelő szögben. Azonban ezt egész nap végrehajtani meglehetősen fárasztó feladat, nem ritka, hogy nyakunk elfáradhat. 

Az Xtend technológia segítségével sikerült azt véghezvinni, hogy a lencse optimalizációja nem kizárólag egyetlen távolságra történjen, hanem a Nanoptix elemeket 7-es csoportba rendezve, azonos fejtartással kényelmesen láthassuk az előttünk található tárgyakat: a számítógép monitorhoz használt fejtartással képesek leszünk az olvasásra is. 

Így szemüvegünk használata határozottan kényelmesebb lesz, és mindemellett látóterünk szélességére is jótékony hatással lesz. 

xtend

4D Technológia

Forradalmi újítás a személyre szabásban

A 4D technológia segítségével - ami a domináns szem figyelembevételét jelenti- a viselők reakcióideje csökken. 

A domináns kezünkhöz hasonlóan (jobb vagy balkezesek vagyunk) van domináns szemünk is. Az exkluzív 4D technológia ezt a domináns szemet veszi figyelembe a lencsekalkuláció során, ami a szemüvegviselő számára azonnali éles látást és gyorsabb reakcióidőt biztosít mozgás közben is. 

A mindennapi látás során a domináns szemünk vezeti a szemmozgást. 

A szemüvegviselő számára azonnali, korlátlan látásélményt és gyors alkalmazkodást nyújt a különböző távolságok között a multifokális lencse viselése közben is. 

4d technológia

Swim Control Technológia

A Nanoptix-hoz hasonlóan a Swim Control technolgóia is a lencse mikroelemeinket többféle szabadalommal védett kalkulációjából származik. 

Ezek a mikroelemek a lencse addícióját (távoli és olvasó rész dioptriakülönbségét) a bázisgörbülettől függetlenül hozzák létre. Bár a hinta effektus a lencse teljes felületén megjelenhet, általában a perifériás látás során zavarja legjobban a szemüvegviselőket. Ezért a lencsék széleit hasonló pontossággal kalkuláljuk, mint a Nanoptix alkalmazása esetén, míg a lencse többi részét kevésbé kifinomult módszerrel határozzuk meg, ami lényegesen leegyszerűsíti a kalkulációt. 

A szemüvegviselő számára a hinta effektus jelentős mértékű csökkenését jelenti, így hozzájárul a könnyebb megszokáshoz. 

swim control technológia

Digital Surfacing

A szemüveglencsék digitális vezérlésű megmunkálása

Az Essilor a gyártási folyamataiban a legnagyobb pontosságot és a legkiválóbb minőséget követeli meg. 

Gyártástechnológiánk 5x pontosabb, mint a korábbi gyártástechnológiák, miközben azok minden előnyét magában foglalja. Az egyedülálló gyártástechnológia a Varilux X és Varilux E lencsék gyártása során elengedhetetlen. 

Maga az eljárás az Essilor által szabadalmaztatott folyamaton alapszik, és a 3 dimenziós gyártás során a lencse minden egyes pontja folyamatosan ellenőrizve van. 

 

digital surfacing

Ismerje meg termékeinket, amelyek gyártása során felhasználtuk innovációinkat

Eyezen egyfókuszú lencsék a szemfáradtság ellen

Eyezen egyfókuszú lencsék a szemfáradtság ellen

Lásson Ön is jobban!

Szemünk a hosszantartó megerőltetés hatására elfárad, azonban az Essilor Eyezen szemüveglencsék segítenek átlendülni ezen az állapoton!

Varilux multifokális szemüveglencsék

Varilux multifokális szemüveglencsék

Lásson Ön is jobban!

A Varilux multifokális szemüveglencse tökéletes és éles képet biztosít olvasáshoz, távolra tekintéshez, és munkatávolságra. A világ elsőszámú szemüveglencse márkája 96%-os elégedettséggel.

Eye Protect System

Eye Protect System

Védje meg látását!

Láthatatlan, de hatékony ibolya-kék fény szűrés a szemüveglencsékbe építve

Transitions® fényre sötétedő lencsék

Transitions® fényre sötétedő lencsék

Védje meg látását!

A Transitions Gen8 a fényre sötétedő szemüveglencsék új generációja. A sötétedés sebessége, mértéke és a kivilágosodás gyorsasága fejlesztve

Crizal tükröződésmentesítő felületkezelések

Crizal tükröződésmentesítő felületkezelések

Lásson tisztábban és élesebben!

Kérje lencséit Crizal felületvédelemmel! Így látása tökéletesen éles lesz és megvédi lencséit a tiszta látást gátló szennyeződésektől és karcolásoktól.

Optifog páramentes felületkezelések

Optifog páramentes felületkezelések

Lásson tisztábban és élesebben!

Mondjon búcsút a párának az Optifog felületkezelés segítségével

Személyre szabott szemüveglencsék

Személyre szabott szemüveglencsék

Lásson tisztábban és élesebben!

Szemünk egyediségünket fejezi ki. Ezért fontos, hogy szemüveglencsénk tökéletesen alkalmazkodjon szemünkhöz. Ennek a legjobb módja, ha személyre szabott lencséket választunk.