Látásunk

Szemünk fénye a legdrágább kincsünk, természetes, hogy vigyázunk rá. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb cikkeinket, amelyek a látással, annak korrigálásával foglalkoznak.

Cikkeink látásunkról 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Óvja szeme fényét!

Sokunk számára alapvető szabály, hogy a meleg nyári időben bekenjük magunkat naptejjel, illetve, hogy legalább 2.5 liter vizet megigyunk egy nap. Azonban lehet, hogy elfelejtünk valami fontosat: szemünk védelmét!

Cikkeink látásunkról 3 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Színezze újra stílusát a Transitions lencsékkel!

Honlapunkon a szemüvegviselést általában tudományos szempontból vizsgáljuk. Egy jól megválasztott szemüveg azonban a kitűnő látásélményen túl sokkal többet nyújthat még. Például a különböző lencseszínezéseknek köszönhetően divatos kiegészítője lehet megjelenésünknek.

Cikkeink látásunkról 4 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Komfortos látásélmény a legkisebbeknek is!

A 6-12 évesek rengeteg kihívással néznek szembe mindennapjaik során: felfedezik a világot, ami körülveszi őket, olvasni és írni tanulnak, illetve a jövőjüket is megalapozzák. Ehhez kétségkívül minden érzékszervükre maximálisan szükségük van, kiemelt módon a látásukra.

Cikkeink látásunkról 3 perc Az oldal minimum olvasási ideje

6 tipp a szem védelmére irodai munka közben

A digitális képernyők előtti munkavégzés megerőltetést jelent szemünknek, és hosszútávon ronthatja látásunkat, ezért fontos, hogy odafigyeljünk néhány apróságra. Új cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani, hogy Ön is megóvhassa szemét az irodai munka okozta kockázatoktól.

Cikkeink látásunkról 7 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Miópia

A miópiát legtöbben úgy ismerjük, hogy rövidlátás. Ez is egy fénytörési hiba, és mint olyan, nem betegség, inkább egy anatómiai adottság. Ha a szemgolyó hossza nagyobb, mint a szem törőereje, vagy a törőerő kisebb, mint a szemgolyó mérete, akkor a végtelenből érkező sugarak a retina előtt egyesülnek, mikor nem alkalmazkodunk. A megfelelő korrekciós eszköz a retinára „szórja” a sugarakat, így biztosítva az éleslátást.

Cikkeink látásunkról 10 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Hipermetrópia

Ez a fénytörési hiba szintén nem betegség. A mindennapokban „túllátásként” emlegetjük, ami azt jelenti, hogy alkalmazkodásmentes állapotban a végtelenből érkező párhuzamos sugarak a retina mögött egyesülnek, így a korrigálásához arra van szükség, hogy egy lencse a retinára „gyűjtse” a sugarakat. A szemgolyó hossza nincs összhangban a törőerővel, ezért az alkalmazkodás igénybevételével történhet csak meg az éleslátás.

Cikkeink látásunkról 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

A presbiópia

A presbiópiát más néven öregszeműségnek nevezik. Ez az elnevezés első hallásra nem túl hízelgő, pedig valójában egy olyan természetes folyamatról van szó, mint a bőr ráncosodása vagy a haj őszülése. Tulajdonképpen a szem alkalmazkodó képessége kezd romlani 45 éves korunk körül.