Cikkeink látásunkról 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Alkalmazkodást segítő lencsék

Megosztás

Az alkalmazkodást segítő lencséket szemben az előzőekben tárgyalt multifokális lencsékkel nem csupán az alkalmazkodás hiánya hívta életre. Azok számára ajánljuk, akik ugyan távolra viselnek korrekciót, de nagyon sok közeli szemmunkát végeznek.

A látás hónapjában ne csak a presbiópiás szemüvegviselőkhöz szóljunk, ez a cikkünk minden korosztályhoz szól.

 

Az alkalmazkodást segítő lencséket szemben az előzőekben tárgyalt multifokális lencsékkel nem csupán az alkalmazkodás hiánya hívta életre. Azok számára ajánljuk, akik ugyan távolra viselnek korrekciót, de nagyon sok közeli szemmunkát végeznek.

 

Alkalmazkodást segítő szemüveglencsék

Ön milyen gyakran olvas? Mennyi időn keresztül használja az okostelefonját? Vannak-e fáradásos tünetei estére?

A mai digitális világban nem szokatlan, hogy napunk nagy részét nem távolra nézéssel töltjük, hanem szemünket közeli szemmunkára, azaz alkalmazkodásra kényszerítjük. Ez mindenképp extrém igénybevétel, elég csak arra gondolni, hogy ezelőtt 10 évvel kitettük-e szemeinket ilyen megterhelésnek? Vajon az evolúció képes lépést tartani a technológia tempójával?

 

Alkalmazkodást segítő szemüveglencsék

Egyértelműen nem. Így ezekben a helyzetekben, amikor sokat nézünk közelre, szüksége van szemünknek egy kis segítségre. Az alkalmazkodást segítő lencséket tehát ilyenkor ajánljuk.

Az Eyezen Boost termékcsalád igénynek és életkornak megfelelően négy dioptria átmenettel kínál segítséget. Ennek kiválasztása a szakember feladata, aki a kérdésekre adott válaszokból, az olvasási igények alapján ki tudja választani a megfelelő változatot.

Ha nincsenek fáradásos tünetek, de az a cél, hogy olvasáskor kényelmes fej- és testtartással tudjon a szemüvegén keresztül olvasni, akkor is érdemes az Eyezen termékcsaládból választani, ugyanis az Eyezen Start változat nem tartalmaz dioptria átmenetet, de kettős optimalizálásának köszönhetően lefelé nézéskor is tökéletesen kontrasztos képet biztosít, a lencse alsó szélén is.

A megfelelő lencse kiválasztásához kérjen segítséget az optikai üzletekben.

Érdekes lehet

Cikkeink látásunkról 10 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Hipermetrópia

Ez a fénytörési hiba szintén nem betegség. A mindennapokban „túllátásként” emlegetjük, ami azt jelenti, hogy alkalmazkodásmentes állapotban a végtelenből érkező párhuzamos sugarak a retina mögött egyesülnek, így a korrigálásához arra van szükség, hogy egy lencse a retinára „gyűjtse” a sugarakat. A szemgolyó hossza nincs összhangban a törőerővel, ezért az alkalmazkodás igénybevételével történhet csak meg az éleslátás.

Cikkeink látásunkról 7 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Miópia

A miópiát legtöbben úgy ismerjük, hogy rövidlátás. Ez is egy fénytörési hiba, és mint olyan, nem betegség, inkább egy anatómiai adottság. Ha a szemgolyó hossza nagyobb, mint a szem törőereje, vagy a törőerő kisebb, mint a szemgolyó mérete, akkor a végtelenből érkező sugarak a retina előtt egyesülnek, mikor nem alkalmazkodunk. A megfelelő korrekciós eszköz a retinára „szórja” a sugarakat, így biztosítva az éleslátást.