Cikkeink látásunkról 3 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Az első AVA lencsém

Megosztás

Szemünk a legfontosabb érzékszervünk, hiszen a külvilág hatásainak 80%-át rajtuk keresztül érzékeljük. Amellet, hogy maximális védelmet szeretnénk biztosítani szemünknek, elsődleges szempont, hogy a tökéletes képalkotáshoz precízen elkészített szemüveglencsékre van szükségünk. A legújabb látásvizsgálati és szemüveglencse gyártási eljárások kombinációinak köszönhetően új szemüveglencséje a technológiailag elérhető legmagasabb szintet képviseli.

Már a vizsgálóba lépve is éreztem, hogy nagyon jól felszerelt, professzionális helyen járok. Gyerekkorom óta viselek szemüveget, így a látásvizsgálat nem volt ismeretlen számomra. De most egy teljesen új élményben volt részem. Először is, nem kellett a kényelmetlen próbakeretet viselnem, csak belenéznem egy gépbe, miközben a homlokomat kényelmesen támasztottam.

Azt gondoltam, jó a szemüvegem, kontrollra mentem csupán. El is olvastam az apró betűket, a végén kicsit bizonytalan voltam, de sosem láttam úgy, mint egy sas. Egy nagyon gyors kontroll alatt mindig két lehetőséget közül kellett választanom. Vörösben vagy zöldben látok-e élesen, vagy melyik ábrán látom jobban a fekete köröket. Egyszerű volt dönteni, majd végül tűélesen láttam az eddig homályos betűket is. Megnézhettem azt is, hogy láttam az előző szemüvegemmel és hogy látnék az újjal. Sosem hittem, hogy lehet így látni!

És lehet! AVA lencsét választottam, gondoltam, ha már van lehetőségem ilyen részletgazdagon látni, miért érném be kevesebbel. Mióta elkészült a szemüvegem, egészen megváltozott a világ. Egyrészt a szemüvegviselés korlátait nem tapasztalom, oldalra nézéskor is nagyon jól látok. Messzire is nagyon jól látok. Élvezem, hogy egy új világ tárult fel előttem

Érdekes lehet

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 6 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék szabadtéri tevékenységekhez

Az UV sugárzás az év minden napján ér minket, mégis azt gondolják sokan, hogy kizárólag napsütéses időben kell védekezni ellene. De ugyanakkor célszerű óvakodnunk a káros ibolya-kék fénytől is, amely a digitális kijelzőkből árad felénk. Mi lehet a megoldás? Létezik megoldás egyetlen szemüvegben?

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék számítógépes munkavégzéshez

Amikor nem tudunk hosszabb ideig közelre tekinteni, akkor előfordulhat, hogy a számítógép kijelzőjéhez is szükséges lehet valamilyen korrekció. Ez 40 éves kor felett eltér, mint az olvasószemüveg értéke, ezért tanácstalan lehet mi a legjobb megoldás Önnek?

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 6 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék aktív mobiltelefon használathoz

Ma már több mobiltelefon előfizetés aktív Magyarországon, mint ahány ember él az országban, és egyre több tartalmat érünk el mobiltelefonunk segítségével. Sőt megjelent az az internetezési forma, hogy valaki számítógépet már egyáltalán nem használ, kizárólag mobiltelefonja segítségével éri el a szükséges információkat. Mit lehet tenni, hogy szemünk ne fáradjon el?