Cikkeink látásunkról 9 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Hogyan változtatja meg a vírushelyzet a szemüveg viselési igényeket?

Megosztás

Március óta az optikai üzletekbe betérő páciensek új protokollal találkozhatnak. A szemvizsgálatok biztonsági előírásai szigorúbbá váltak, a távolságtartásra nagyobb hangsúlyt fektetünk. Milyen változások történtek a szemüveg ajánlás területén? A kötelező maszkviselés legjelentősebb hatása a szemüvegviselők életére a lencsék állandó párásodása. Az üzletben vagy az egészségügyben dolgozók egész nap viselik az orrukat és arcukat is eltakaró eszközöket, így a levegő áramlása nem megoldott, a lencsére lecsapódó pára pedig kellemetlenséggel jár.

 


 

Milyen változások történtek a szemüveg ajánlás területén?


A kötelező maszkviselés legjelentősebb hatása a szemüvegviselők életére a lencsék állandó párásodása. Az üzletben vagy az egészségügyben dolgozók egész nap viselik az orrukat és arcukat is eltakaró eszközöket, így a levegő áramlása nem megoldott, a lencsére lecsapódó pára pedig kellemetlenséggel jár.

 

optifog páramentes szemüveglencsék


Az Essilor Optifog rétege egy olyan speciális megoldás, amely tökéletes páramentességet garantál. Egy aktiváló kendő segítségével 2-3 naponta olyan illékony anyagot viszünk fel a lencse felületére, amelynek köszönhetően a lecsapódott és átlátszó vízfilmmé alakult pára azonnal elillan a lencséről, így nem okoz homályt a maszkviselés során sem.

A másik fontos szokás, amely megváltozott, hogy nem szívesen nyúlkálunk az arcunkhoz kézmosás nélkül.

Fontos tehát, hogy szemüvegünket ne kelljen állandóan cserélgetni, le- és felvenni, hiszen minden egyes mozdulattal kockáztatjuk a kórokozók terjedését.
Ennek jelentősége a távoli és olvasó szemüvegek kiválasztásánál hangsúlyos. Egy multifokális lencsével egész napra garantáljuk a tökéletes látást, minden távolságra. Ha Önnek Varilux lencséje van, megtalálja a távoli, köztes és közeli dioptriát is a fejtartás változtatásával, így nem kell levennie a különböző tevékenységei során.

 

Varilux multifokális szemüveglencse
Napvédelemmel kapcsolatban a fényre változó lencsék nyújtanak megoldást.

 

A Transitions Gen 8 lencsék olyan fényre sötétedő lencsék, amelyek az adott fényviszonyokhoz alkalmazkodva, mindig épp annyira sötétek, amennyire a környezet megkívánja. Gyorsan reagálnak, és nem utolsó sorban teljeskörű fényvédelmet biztosítanak a 100%-os UV szűrőnek és a beépített kék fény elleni védelemnek köszönhetően. Nem kell cserélgetnie a lencséjét, ha kültérből beltérbe lép, a szemüveg intelligens módon oldja meg ezt Ön helyett.Költség oldalról azt is érdemes megemlíteni, hogy utóbbi két megoldás több szemüveget helyettesít, így érdemes számolni, mennyit nyerhetünk egy ilyen választással.

 

 

A lencsék tisztításáról is fontos szót ejteni, a vírushelyzet összefüggéseiben is.

 

A  Crizal lencsék lehetővé teszik, hogy szükség esetén egyetlen mozdulattal töröljük le a szennyeződéseket, de erre kevesebb alkalommal van szükség, mint a hagyományos antireflex rétegek esetén, hiszen magas szintű por-, szennyeződéstaszításuknak köszönhetően kevésbé maszatolódnak. A vízlepergető hatás következménye pedig, hogy semleges PH értékű tisztítókkal, vagy speciális szemüvegtisztító eszközökkel cseppmentesen moshatjuk le a makacsabb szennyeződéseket a lencse felületéről. 
Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően könnyen garantáljuk a higiénikus lencseviselést.

 

Crizal Sapphire tükröződésmentesítés


Annak érdekében, hogy jelenlegi szemüveg viselési igényeinek megfelelő lencsét tudjunk ajánlani, keresse fel szakember kollégáinkat az optikákban.