Cikkeink látásunkról 9 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Hogyan változtatja meg a vírushelyzet a szemüveg viselési igényeket?

Megosztás

Március óta az optikai üzletekbe betérő páciensek új protokollal találkozhatnak. A szemvizsgálatok biztonsági előírásai szigorúbbá váltak, a távolságtartásra nagyobb hangsúlyt fektetünk. Milyen változások történtek a szemüveg ajánlás területén? A kötelező maszkviselés legjelentősebb hatása a szemüvegviselők életére a lencsék állandó párásodása. Az üzletben vagy az egészségügyben dolgozók egész nap viselik az orrukat és arcukat is eltakaró eszközöket, így a levegő áramlása nem megoldott, a lencsére lecsapódó pára pedig kellemetlenséggel jár.

 


 

Milyen változások történtek a szemüveg ajánlás területén?


A kötelező maszkviselés legjelentősebb hatása a szemüvegviselők életére a lencsék állandó párásodása. Az üzletben vagy az egészségügyben dolgozók egész nap viselik az orrukat és arcukat is eltakaró eszközöket, így a levegő áramlása nem megoldott, a lencsére lecsapódó pára pedig kellemetlenséggel jár.

 

optifog páramentes szemüveglencsék


Az Essilor Optifog rétege egy olyan speciális megoldás, amely tökéletes páramentességet garantál. Egy aktiváló kendő segítségével 2-3 naponta olyan illékony anyagot viszünk fel a lencse felületére, amelynek köszönhetően a lecsapódott és átlátszó vízfilmmé alakult pára azonnal elillan a lencséről, így nem okoz homályt a maszkviselés során sem.

A másik fontos szokás, amely megváltozott, hogy nem szívesen nyúlkálunk az arcunkhoz kézmosás nélkül.

Fontos tehát, hogy szemüvegünket ne kelljen állandóan cserélgetni, le- és felvenni, hiszen minden egyes mozdulattal kockáztatjuk a kórokozók terjedését.
Ennek jelentősége a távoli és olvasó szemüvegek kiválasztásánál hangsúlyos. Egy multifokális lencsével egész napra garantáljuk a tökéletes látást, minden távolságra. Ha Önnek Varilux lencséje van, megtalálja a távoli, köztes és közeli dioptriát is a fejtartás változtatásával, így nem kell levennie a különböző tevékenységei során.

 

Varilux multifokális szemüveglencse
Napvédelemmel kapcsolatban a fényre változó lencsék nyújtanak megoldást.

 

A Transitions Gen 8 lencsék olyan fényre sötétedő lencsék, amelyek az adott fényviszonyokhoz alkalmazkodva, mindig épp annyira sötétek, amennyire a környezet megkívánja. Gyorsan reagálnak, és nem utolsó sorban teljeskörű fényvédelmet biztosítanak a 100%-os UV szűrőnek és a beépített kék fény elleni védelemnek köszönhetően. Nem kell cserélgetnie a lencséjét, ha kültérből beltérbe lép, a szemüveg intelligens módon oldja meg ezt Ön helyett.Költség oldalról azt is érdemes megemlíteni, hogy utóbbi két megoldás több szemüveget helyettesít, így érdemes számolni, mennyit nyerhetünk egy ilyen választással.

 

 

Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék
A lencsék tisztításáról is fontos szót ejteni, a vírushelyzet összefüggéseiben is.

 

A  Crizal lencsék lehetővé teszik, hogy szükség esetén egyetlen mozdulattal töröljük le a szennyeződéseket, de erre kevesebb alkalommal van szükség, mint a hagyományos antireflex rétegek esetén, hiszen magas szintű por-, szennyeződéstaszításuknak köszönhetően kevésbé maszatolódnak. A vízlepergető hatás következménye pedig, hogy semleges PH értékű tisztítókkal, vagy speciális szemüvegtisztító eszközökkel cseppmentesen moshatjuk le a makacsabb szennyeződéseket a lencse felületéről. 
Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően könnyen garantáljuk a higiénikus lencseviselést.

 

Crizal Sapphire tükröződésmentesítés


Annak érdekében, hogy jelenlegi szemüveg viselési igényeinek megfelelő lencsét tudjunk ajánlani, keresse fel szakember kollégáinkat az optikákban.