Szemüveglencsék tevékenységeinkhez

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék olvasáshoz

Mindenki tudja, hogy idővel az olvasáshoz szemüvegre lehet szüksége. Ennek az az oka, hogy szemlencsénk egyre kevésbé képes alkalmazkodni a közeli távolságokhoz, és körülbelül 40 éves kor felett azt vesszük észre, hogy az olvasnivalót jobb egyre távolabb tartani.

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 6 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék szabadtéri tevékenységekhez

Az UV sugárzás az év minden napján ér minket, mégis azt gondolják sokan, hogy kizárólag napsütéses időben kell védekezni ellene. De ugyanakkor célszerű óvakodnunk a káros ibolya-kék fénytől is, amely a digitális kijelzőkből árad felénk. Mi lehet a megoldás? Létezik megoldás egyetlen szemüvegben?

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 6 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék aktív mobiltelefon használathoz

Ma már több mobiltelefon előfizetés aktív Magyarországon, mint ahány ember él az országban, és egyre több tartalmat érünk el mobiltelefonunk segítségével. Sőt megjelent az az internetezési forma, hogy valaki számítógépet már egyáltalán nem használ, kizárólag mobiltelefonja segítségével éri el a szükséges információkat. Mit lehet tenni, hogy szemünk ne fáradjon el?

Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék számítógépes munkavégzéshez

Amikor nem tudunk hosszabb ideig közelre tekinteni, akkor előfordulhat, hogy a számítógép kijelzőjéhez is szükséges lehet valamilyen korrekció. Ez 40 éves kor felett eltér, mint az olvasószemüveg értéke, ezért tanácstalan lehet mi a legjobb megoldás Önnek?