Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 6 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék aktív mobiltelefon használathoz

Megosztás

Ma már több mobiltelefon előfizetés aktív Magyarországon, mint ahány ember él az országban, és egyre több tartalmat érünk el mobiltelefonunk segítségével. Sőt megjelent az az internetezési forma, hogy valaki számítógépet már egyáltalán nem használ, kizárólag mobiltelefonja segítségével éri el a szükséges információkat. Mit lehet tenni, hogy szemünk ne fáradjon el?

Szemüveglencsék aktív mobiltelefon használathoz

 

Amikor hosszabban használjuk mobiltelefonunkat, közösségi oldalakat látogatunk, email-t olvasunk, vagy például a hírekre vagyunk kíváncsiak. Ilyenkor hajlamosak vagyunk akár időérzékünket is elveszíteni, így nem vesszük észre mennyi ideig végezzük ezt a tevékenységet. 

Szemünk azonban figyelmeztetne, hiszen könnyedén elfáradhat. Ilyenkor szemlencsénk fáradhatatlanul próbálja a megfelelő látásélményt nyújtani nekünk, azonban ennek ára a fáradtság, a betűk összefolynak, a fejünk fájhat. 

Jellemző még a hosszú mobiltelefonhasználathoz, hogy közelebb tartjuk készülékünket, mint a klasszikus olvasótávolság (40 cm). Emiatt szemünknek még inkább szükséges alkalmazkodnia, és a fáradtság esetleg hamarabb megjelenhet, mint egy könyv olvasásakor. 

Ezért fejlesztették ki az Essilor Eyezen szemüveglencséket, melyek mindig a lehető legtisztább képet biztosítják a szemüveghasználóknak akár az optikai felület optimalizációja révén, akár a dioptria változásának segítségével, a végeredmény: szemüveglencsék a szemfáradtság csökkentéséért. 

Mivel a kijelzők ibolya-kék fényt bocsátanak ki magukból, ezért szükséges az Eyezen szemüveglencsék káros ibolya-kék fény elleni védelme is, amelyet az Essilor beépített a szemüveglencse anyagába. 

Így ha Essilor Eyezen szemüveglencsét választ, nem csak a szemfáradtság ellen tesz, de szeme egészségéért is.