Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 6 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék szabadtéri tevékenységekhez

Megosztás

Az UV sugárzás az év minden napján ér minket, mégis azt gondolják sokan, hogy kizárólag napsütéses időben kell védekezni ellene. De ugyanakkor célszerű óvakodnunk a káros ibolya-kék fénytől is, amely a digitális kijelzőkből árad felénk. Mi lehet a megoldás? Létezik megoldás egyetlen szemüvegben?

Szemüveglencsék szabadtéri tevékenységekhez

 

Minden nyáron állandó téma a médiában, hogy erős az UV sugárzás, mindenképpen védekezzünk ellene. Arról már kevesebb szó esik, hogy az UV sugárzás mértéke szinte azonos az év minden napján, így nem túlzás azt állítani: a védekezés kulcsfontosságú, és állandó védelemre van szükségünk. 

Az UV sugárzás több elváltozásért tehető felelőssé, akár a szemünkre gondolunk, akár más testrészünkre, azonban a szem és környéke rendkívül érzékeny tud lenni az UV fénnyel szemben. A legjobb megoldás, ha állandó és alkalmazkodó védelmet tudunk biztosítani Transitions fényre sötétedő lencsék formájában. 

A fényre sötétedő szemüveglencsék-ahogy neve is mutatja- a fény hatására változtatják színüket. Azaz egészen pontosan az UV fény hatására, és a szükséges mértékben eresztik csak át a jótékony fényt. Ezért megfigyelhető akár felhős időben is a színváltozásuk, hiszen UV sugárzás akkor is ér minket, a felhőzeten keresztül. 

Mivel az új gépjárművek szélvédője remekül szűri az UV fényt, ezért új megoldásra volt szükség, hogy autóvezetés közben is a megfelelő fényvédelmet kapják a sofőrök, ezért később megszületett a Transitions XTRActive lencsecsalád, ami az UV fényen túl a látható fény kék tartományára is kellően reagál. 

A Transitions család minden tagja tökéletes UV védelmet biztosít a szemüvegviselőknek, és mellette a vakító fénytől is óvja szemünket. Ezen felül további extra a káros kék fény elleni védelem is. 

A Transitions szemüvegviselők élvezik, hogy lencséjük kimondottan gyorsan reagálnak az erős fényre, ezért már amikor kilépnek a szabadba, rögtön alkalmazkodik szemüvegük, és napszemüvegként működik tovább. 

A Transitions szemüveglencsék 7 színben érhetőek el, így minden korosztály számára ajánlott opció.