Szemüveglencsék tevékenységeinkhez 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

Szemüveglencsék számítógépes munkavégzéshez

Megosztás

Amikor nem tudunk hosszabb ideig közelre tekinteni, akkor előfordulhat, hogy a számítógép kijelzőjéhez is szükséges lehet valamilyen korrekció. Ez 40 éves kor felett eltér, mint az olvasószemüveg értéke, ezért tanácstalan lehet mi a legjobb megoldás Önnek?

Szemüveglencsék számítógépes munkavégzéshez

 

Többnyire 40 éves kor környékén találkozunk azzal a jelenséggel, hogy közelre nem látunk megfelelően, hosszan tartó olvasás során egyre messzebb tartjuk a könyvet, látásunk homályosabb lesz, szemünk elfárad. Ez egy természetes jelenség, tudományos neve a presbiópia. Ilyenkor szemlencsénk egyre kevésbé képes alkalmazkodni a különböző távolságokhoz. 

Nehezebb az olvasás, a számítógép kijelzőjét sem látjuk megfelelően, és idővel akár távolra is szükséges lehet szemüveg. 

A presbiópia korrigálható 3 szemüveggel, de egészen biztos, hogy kényelmetlen érzés lesz cserélgetni egész nap a szemüvegeket, attól függően, hogy éppen hova szeretnénk élesen látni. 

Ezért fejlesztették ki a multifokális szemüveglencséket, azoknak is egy speciális változatát javasoljuk számítógépes munkavégzés esetén, a Varilux Digitime lencséket. 

A Varilux Digitime szemüveglencsék látható változások nélkül biztosítják a fokozatos dioptriaátmenetet az olvasó értékig. Azaz az Ön Varilux Digitime szemüveglencséje alkalmas lesz a monitor távolságához és az olvasáshoz, illetve egyes típusokkal még az is látható, hogy épp ki lép be a helységbe, vagy mi van kivetítve a prezentáció során. 

Önnek nem szükséges a szemüvegeket cserélnie, állandóan viselheti egyetlen szemüvegév munkavégzéshez. 

A Varilux Digitime szemüveglencsék beépített káros ibolya-kék fény elleni szűrővel rendelkeznek, így nem kizárólag megfelelő korrekciót biztosítanak munkavégzés közben, hanem teljes védelmet is a káros hatások ellen. 

 

Érdekes lehet

Cikkeink látásunkról 5 perc Az oldal minimum olvasási ideje

A presbiópia

A presbiópiát más néven öregszeműségnek nevezik. Ez az elnevezés első hallásra nem túl hízelgő, pedig valójában egy olyan természetes folyamatról van szó, mint a bőr ráncosodása vagy a haj őszülése. Tulajdonképpen a szem alkalmazkodó képessége kezd romlani 45 éves korunk körül.