Multifokális szemüveglencsék

40 éves kor felett szemünk egyre kevésbé képes alkalmazkodni a különböző távolságokra, így olvasáskor, mobiltelefon ellenőrzésekor, amikor közelre nézünk, egyre távolabb kell tartsuk az olvasnivalót.

Korábban olvasószemüveg, vagy bifokális szemüveg használatával oldották meg ezt a problémát, azonban ma már a rendelkezésre álló technológiák segítségével lehetőség van arra, hogy ne csak egy vagy két távolságra lássunk élesen, hanem az összes távolságra.

Így Önnek nem szükséges szenvednie az olvasószemüvegtől, vagy a bifokális lencsék képugrásától, hanem természetes módon használhatja Varilux multifokális lencséjét egész nap

 

varilux

 

Szemüveglencsék szemfáradtság ellen

Korunk legelterjedtebb eszköze a mobiltelefon, azonban ennek hosszas használata kihívások elé állítja szemünket. Ilyenkor a szokásos 40 cm-es olvasótávolságon belülre tekintünk, ami folyamatos terhelést jelent szemünknek, hiszen alkalmazkodniuk kell a közeli távolsághoz. 

Ezért fejlesztettük ki az Eyezen termékcsaládot, így egy enyhe segítséget biztosítunk hosszantartó közelre tekintés közben, akár dioptriaátmenet segítségével, akár a kép tökéletes optimalizációjával. 

Az Eyezen szemüveglencsék állandó használatú távoli szemüveglencsék, kifejezetten a digitális eszközök használatához és közeli tevékenységekhez optimalizálva. 

Az Eyezen termékcsalád elérhető Transitions, fényre sötétedő változatban is.

eyezen

 

Szemüveglencsék irodai környezethez

40 éves kor felett szemünk nem kizárólag az olvasótávolságra alkalmazkodik nehezen, hanem az úgynevezett köztes, monitor vagy asztal távolságra is. Ha Ön hosszútávon, naponta 8-10 órát dolgozik számítógéppel, akkor a Varilux Digitime szemüveglencse családot javasoljuk. 

A Varilux Digitime munkaszemüveg lencsékkel Ön kényelmesen el tudja látni munkáját, a lencsék alkalmasak olvasáshoz és ügyféltávolsághoz is. A legjobb megoldás érdekében szükséges, hogy konzultáljon optometristával, látszerésszel, hiszen ezek a lencsék 3 különböző kivitelben érhetőek el. 

A Varilux Digitime szemüveglencsék alapanyaga blokkolja a digitális kijelzőkből érkező káros kék fényt, így védik szeme egészségét is. 

 

Varilux Digitime

 

Egyfókuszú szemüveglencsék

Az egyfókuszú szemüveglencsék kifejezetten egy távolságra nyújtanak megfelelő, tiszta képet.

A használat módjában megkülönböztetünk távoli szemüveglencsét, vagy olvasó szemüveglencsét, azonban előfordulhat, hogy valaki olvasószemüvege ugyanabban a dioptriában másnak a távoli szemüveglencséje. Az egyfókuszú lencséket 40 éves korig használjuk, illetve olvasószemüvegként elterjedt még az alkalmazása, de ma már nagyságrendekkel magasabb minőségű megoldások is rendelkezésre állnak ilyen esetekre. 

Egyfókuszú szemüveglencsék között beszélhetünk hagyományos, vagy ha a törőerő szükségessé teszi, akkor vékonyított szemüveglencsékről. Utóbbi esetben a lencse geometriája és vastagsága határozottan esztétikusabbá teszik a szemüveget, így megközelítőleg +3.00 és -3.00 dioptrián túli érték esetén javasoljuk a vékonyított lencsék használatát. 

 

egyfókuszú szemüveglencsék

 

Szemüveglencsék autóvezetéshez

Gépjármű vezetése közben kiemelt fontosságú a megfelelő reakcióidő, amelyet növelhet, ha látásunk korlátozott. 

Haladás közben akár egyik pillanatról a másikra változhatnak a látási viszonyok, csilloghat az aszfalt, vagy a szembejövő autó szélvédője, szembesüthet a nap, vagy akár a közeli havas/vízfelületről érkezhet zavaró csillogás. 

Az Xperio szemüveglencsék polarizált kivitelű termékek, és ez a polarizált kialakítás drasztikusan csökkenti a zavaró csillogásokat. 

Xperio szemüveglencséjét kérheti egyfókuszú vagy multifokális kivitelben is, függetlenül a szükséges dioptriától, 18-féle színárnyalatban. 

Xperio