Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Essilor Magyarország > SZEMÜVEGLENCSÉK > Szemüveglencsék digitális eszközök használatához
Pihentesse szemét elektronikus kijelzők használata közben is!
Próbálja ki az Essilor Eyezen és Varilux Digitime lencséket!

 


Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és televíziók ma már elengedhetetlen részei mindennapi életünknek, hiszen ezekkel kommunikálunk, tanulunk, dolgozunk vagy épp kikapcsolódunk. Ez az új, digitális életforma egyre több erőfeszítést követel a szemünktől, sokkal gyorsabban és intenzívebben kell fókuszálnia azokra a távolságokra, amelyek a különböző készülékek eltérő kijelző távolságaiból és a rajtuk megjelenő apró, pixeles betűkből adódnak. Emellett a kijelzők vakító fénye és káros kék fény kibocsátása is problémát jelent.

 
2014-es kutatások* szerint 3-ból 2 ember érzi úgy, hogy amikor sok időt tölt képernyő, tablet vagy okostelefon előtt, az a szemének extra erőfeszítést igényel és 4-ből 3-an viszkető, száraz szemre is panaszkodnak a gyakori használat következtében. A szemproblémákon kívül az új magatartás új testtartásokat is eredményezett, ezért az emberek 70%-a panaszkodik nyaki és hátfájdalmakra a különböző digitális eszközök hosszantartó használatának következtében. A kutatások azt is kimutatták, hogy a digitális eszközhasználat nemcsak új testhelyzeteket, de eddig nem tapasztalt új tekintési távolságokat is eredményezett, így a korábbi átlagos olvasótávolság 40 cm-ről 33 cm-re csökkent az okostelefon használat következtében.

 
A fenti, digitális életformával megjelenő problémák kiküszöbölésére fejlesztette ki az Essilor az Eyezen szemüveglencséket, melyek védik a szemet a káros UV és ibolya-kék fénytől és segítséget nyújtanak a szemnek, hogy erőlködés nélkül, zavartalanul szálljon szembe a digitális kihívásokkal. 

 
Az Eyezen szemüveglencsék 2 innovatív technológia alkalmazásával készülnek:
 
2 innovatív technológia jav.jpg 
 Eyezen lencsek.jpg
 
 
essilor_eyezen.jpg
Az Essilor Eyezen lencsék kültéren és beltérben egyaránt viselhetők a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsék helyett.
Csökkentik a digitális kijelzők okozta szemfáradtságot és segítenek az apróbb vagy pixeles betűk olvasásában.
Életkor alapján az alábbi Essilor Eyezen lencsék közül lehet választani:

 
Essilor Eyezen táblázat.jpg 
 
varilux_digitime_small.jpg 
Okostelefonhoz, tablethez, monitorhoz vagy televízióhoz: a Varilux Digitime lencsék speciálisan a különböző kijelzők távolságára szabva nyújtanak megoldást akkor, amikor erre a távolságra már nem látunk olyan tökéletesen. Így megőrizhetjük természetes testtartásunkat a digitális eszközök használata közben is.
A gyakran használt digitális eszköz típusa alapján az alábbi Varilux Digitime lencsék közül lehet választani:
 
Varilux Digitime lencsek.jpg
 

Minden Essilor Eyezen és Varilux Digitime szemüveglencse személyre szabható a szemüvegkeret egyéni adatai és a szemforgás középpont alapján, ezenfelül a Varilux Digitime lencsék az egyéni kijelző távolság alapján is személyre szabhatók a maximális látáskomfort és a természetes testtartás érdekében.

Az Essilor Eyezen és Varilux Digitime lencséket Crizal Prevencia felületvédelemmel ajánljuk.



Essilor Eyezen és Varilux Digitime lencséinket
keresse az 
Essilor Partner Üzletekben!
 


* Az Ipsos által az Essilor részére 4 országban, 4000 fő részvételével végzett kvantitatív kutatás 

$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS csatornák
Nyomtatás
Nyomtatás
Küldés
Küldés ismerősnek
CsökkentésNövelés
Szöveg méret